Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
EUROPEADE ZWEMBAD & WELLNESS
EUROPEADE ZWEMBAD & WELLNESS

Ingebouwd zwembad

Een inbouw zwembad wordt in de grond verwerkt. Het kost wat moeite om het te plaatsen maar eens het ingegraven is krijg je wel een mooi afgewerkt zwembad dat perfect geïntegreerd is in je tuin of woning. Meer over onder meer de voordelen, mogelijke materialen en prijzen van ingebouwde zwembaden lees je in dit artikel.

 

Voorbeeld ingebouwd zwembad De voordelen

In vergelijking met een opbouwzwembad, zijn inbouwzwembaden in grotere afmetingen verkrijgbaar. Ze zijn vaak ook dieper. Afhankelijk van waar je het plaatst kan je een zwembad in de grond perfect integreren in je tuin of woning zodat alles 1 mooi geheel vormt.

Zo kan je het zwembad laten omringen door een terras waarop je na het zwemmen heerlijk kan relaxen. Bij een opbouw zwembad loop je daarentegen het risico dat het het zicht in de tuin verstoord. Een zwembad in de grond biedt ook meer mogelijkheden op vlak van afwerking en extra’s. Een springplank, glijbaan, …? Het is allemaal mogelijk.

Zijn er kinderen aanwezig? In dat geval bieden ingebouwde zwembaden het voordeel dat je perfect zicht kan bewaren op het water. Grote troef dus in verband met veiligheid. Omdat ze niet omringd worden door de grond zijn opbouw zwembaden kwetsbaar voor lekken en doorbuiging. Een inbouw zwembad daarentegen is veel sterker en heeft een langere levensduur.

 

 

Mogelijke materialen voor zwembad inbouw

Een ingebouwd zwembad is mogelijk in verschillende materialen. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Wanneer je een keuze moet maken kan het dus handig zijn dat je daarvan op de hoogte bent.

1. Polyester zwembad

Bij een polyester zwembad gaat het veelal om een prefab zwembad, ook wel monoblock zwembad genoemd. Daarbij wordt de zwembadvorm op voorhand in de werkplaats vervaardigd en dan in één stuk geplaatst.

Een polyester inbouw zwembad bestaat uit meerdere beschermende lagen waardoor het bad waterdicht is en een glad oppervlak heeft. Het is ook sterk, licht, onderhoudsvriendelijk en gaat lang mee.

Zwembaden in polyester zijn mogelijk in verschillende vormen. Rechthoekige zwembaden komen daarbij het vaakst voor aangezien dat het meeste ruimte biedt. Heb je het liever wat specialer? Geen probleem want ook andere vormen zoals bijvoorbeeld ronde zwembaden, of een ingebouwde trap zijn mogelijk.

Richtprijs polyester ingebouwd zwembad:
€25.000 – €35.000 (incl. plaatsing, voor een zwembad van 10m x 4m)

inbouw zwembad polyester

 

2. Stalen zwembad

Inbouw zwembaden met metalen wanden zijn een stuk goedkoper dan de polyester variant. Dat hangt vooral samen met de kostprijs van de productiematerialen. Stalen zwembaden worden meestal ingebouwd in de grond, maar met extra versteviging zijn ze ook zonder probleem mogelijk als opbouw zwembad.

Net als bij een polyester zwembad kies je met een zwembad uit staal voor een sterke constructie met een lange levensduur.

Richtprijs stalen inbouw zwembad:
€5.000 – €10.000 (incl. plaatsing, voor een zwembad van 7m lang)

ingebouwd stalen zwembad

 

3. Betonnen zwembad

Een zwembad in de grond biedt je architectonisch gezien meer mogelijkheden dan een opbouw zwembad. Hoe dan ook kan je ook bij inbouw zwembaden op beperkingen stuiten aangezien ze voorgevormd zijn. Liever volledige vrijheid op vlak van vorm en afmetingen? Kies dan voor een betonnen zwembad op maat.

Ingebouwde zwembaden uit beton zijn erg duurzaam en gaan levenslang mee. Voor die kwaliteit betaal je natuurlijk wel een prijskaartje.

Richtprijs betonnen zwembad:
€30.000 – €60.000

betonnen zwembad inbouw

 

Afwerking van een ingebouwd zwembad

Net als het zwembad zelf is ook de randafwerking van inbouwzwembaden mogelijk in verschillende materialen. Natuursteen en composiet komen daarbij het vaakst voor, maar ook hout, kunststof, … zijn mogelijk.

TIP: Let bij het kiezen van de randafwerking vooral op de reeds aanwezige materialen in de omgeving, bijvoorbeeld het materiaal van het terras. Op die manier kan je van je tuin of woning 1 mooi geheel maken.

 

Benieuwd naar hoe je jouw zwembad kindveilig kan maken? Lees er hier alles over.