Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
EUROPEADE ZWEMBAD & WELLNESS
EUROPEADE ZWEMBAD & WELLNESS

Zwembad opbouw

Een opbouw zwembad is het perfecte alternatief voor mensen die een zwembad willen, maar de graafwerken en het onderhoud in de winter liever achterwege laten. Opbouwzwembaden zet je eenvoudig op en bouw je even snel en makkelijk weer af wanneer jij dat wil. Alles over de mogelijkheden, eigenschappen en prijzen ontdek je hier.

 

Materialen voor opbouwzwembaden

Een opbouw zwembad is eigenlijk een bovengronds zwembad. De wand of buitenafwerking kan bestaan uit verschillende materialen. Opbouwzwembaden in kunststof, hout of metaal komen het vaakst voor. Een overzicht van de eigenschappen:

 

1. Opbouwzwembad in kunststof

Opbouw zwembaden in kunststof, zoals van het merk Intex of Bestway, zijn erg licht waardoor ze snel en makkelijk op- en afgebouwd kunnen worden. Grotere exemplaren zijn vaak voorzien van een metalen frame om de waterdruk op te vangen.

Een standaard kunststof opbouw zwembad kan je al hebben vanaf gemiddeld €100. Voor grote exemplaren kan de prijs al snel oplopen tot €800 of meer.

 

2. Zwembad opbouw in hout

Een opbouwzwembad met een houten wand is erg populair omwille van de natuurlijke en warme look. In principe blijven opbouwzwembaden bovengronds staan, maar in geval van een houten exemplaar kiest men er vaak voor om het deels (2/3) of volledig in te graven.

Verduurzaamd hout of hardhout wordt aangeraden aangezien deze houtsoorten het best bestand zijn tegen vocht, schimmels en insecten. Voor een houten opbouwzwembad van 4x4m betaal je ongeveer €3.500 à €4.000.

 

3. Metalen opbouw zwembad

Wil je een groot opbouwzwembad, dan is een exemplaar met een metalen rand aangeraden. Deze zijn het sterkst om de hoge waterdruk van een groot zwembad te kunnen dragen. Net zoals de houten variant, kan je ook metalen opbouwzwembaden inbouwen als dat gewenst is.

 

opbouw zwembad metaal

 

Zwembad opbouw: Voordelen

Een opbouwzwembad heeft enkele interessante voordelen:

  • Graafwerken in de tuin zijn niet nodig.
  • Makkelijk op en af te bouwen wanneer jij dat wil. (Niet het geval bij een inbouwzwembad.)
  • Aangezien je het kan afbouwen, hoef je je in de winter niet te ontfermen over het onderhoud.
  • Beschikbaar in verschillende formaten, vormen en uitvoeringen.
  • Goedkoper in vergelijking met een permanent inbouwzwembad.

 

Hoe jouw opbouw zwembad verwarmen?

Overweeg je zwembadverwarming om ten allen tijde van jouw opbouw zwembad te kunnen genieten? Dan zijn er verschillende mogelijkheden.

Zo kan je jouw zwembad verwarmen via een warmtepomp of warmtewisselaar. Wil je een meer milieuvriendelijke manier? Dan kan je kiezen voor verwarming op zonne-energie via zonnecollectoren. Een heater op basis van hout of gas is een andere mogelijkheid. ⇒ Lees hier meer over zwembadverwarming.

 

zwembad opbouw kunststof