Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
EUROPEADE ZWEMBAD & WELLNESS
EUROPEADE ZWEMBAD & WELLNESS

Zwembadverwarming

Een zwembad kan voor heel wat plezier zorgen, maar het water moet wel een aangename temperatuur hebben om er ten volle van te kunnen genieten. Zwembadverwarming kan voor de gewenste temperatuur zorgen. Hier lees je de verschillende opties voor de verwarming van je zwembad.

 

Mogelijkheden

Een eerste mogelijkheid voor zwembadverwarming is de warmtepomp. Dit toestel neemt de warmte van de omgeving op en verwarmt hiermee het water. Deze optie is vrij duur, maar kan snel terugverdiend worden. Bovendien kan een warmtepomp ook in koud weer functioneren.

Er bestaan collectoren die werken op zonne-energie. Het voordeel is dat je na de plaatsing niet meer hoeft te betalen voor extra energie: de warmte van de zon warmt het water op! Dit milieuvriendelijke alternatief heeft echter een vrij hoge aankoopprijs.

zwembadverwarming collectoren

 

Je kan je zwembad ook verwarmen met een warmtewisselaar. Er bestaan elektrische versies van dit toestel, maar je kan het ook integreren in je centrale verwarming. De elektrische versie is goedkoper, maar een op de centrale verwarming aangesloten warmtewisselaar is veel zuiniger.

Je kan je zwembad ook verwarmen met een hout- of gasheater. Het water van het zwembad circuleert dan door de heater en wordt op die manier verwarmd. Bij een houtheater moet je wel zelf voor hout zorgen, wat deze zwembadverwarming vrij omslachtig maakt.

 

Verbruik zwembadverwarming

Hoeveel je zwembadverwarming verbruikt, hangt onder meer af van het volume van het water. Grotere volumes vragen uiteraard meer energie. De gewenste temperatuur speelt natuurlijk ook een rol. Ten slotte is er de gebruiksperiode: in de zomer zal het minder energie vragen om een zwembad te verwarmen dan in de winter.

zwembadverwarming